Handige gids voor tv-series

The Sopranos Actors James Gandolfini (L) and Edie Falco are shown in a scene from the series finale of the HBO drama television series 'The Sopranos' in this undated publicity photograph. The series finale will be telecast June 10. REUTERS/Craig Blankenhorn/HBO/Handout (UNITED STATES). NO ARCHIVES. NO SALES. REUTERS

Veel van wat de Amerikaanse televisie biedt, gaat ons niet aan. Maar een groot deel van de populaire series die hier wordt uitgezonden, komt wel degelijk uit Hollywood. Nu steeds meer mensen het liefst naar series kijken wanneer het uitkomt, dus van dvd of download, is het alleen maar meer noodzakelijk om precies te weten welke aflevering van welk seizoen je wel of niet gezien hebt. Overzichten van alle afleveringen met titel, synopsis en de namen van (gast)acteurs heten episode guides. De beste staan waarschijnlijk op de site tv.com. Nu de VARA er in een weekeinde voor de tweede keer het vijfde seizoen van The Sopranos heeft doorgejaagd en inmiddels begonnen is met dubbele porties van het zesde en laatste seizoen, wil je toch even weten waar je ook weer gebleven was. Wie aflevering 13 van seizoen 2 van Grey’s Anatomy opzoekt, kan keurig zien wanneer die in welk land op de buis was. Nederland ontbreekt, naar we moeten aannemen omdat die nog moet komen. Ook handig: de lijsten van liedjes en andere muziek op de soundtracks.

Overzichten van tv-series: tv.com