Doden door storm Noord-Frankrijk

Doden door storm Noord-Frankrijk Ambleteuse, 11 maart. Hoge golven slaan op de kust bij het Noord-Franse plaatsje Ambleteuse. Een storm met windsnelheden tot zo’n 140 kilometer per uur teisterde gisteren de kust van Noord-Frankrijk en van Engeland en Wales. In Frankrijk zijn twee mensen omgekomen. In Normandië verongelukte een vrouw toen een tak op haar auto waaide en in Bretagne sloeg een man overboord toen hij probeerde zijn zeilboot vast te leggen. Duizenden mensen zitten nog zonder stroom doordat hoogspanningskabels het hebben begeven. Foto AFP A wave breaks on March 10, 2008, on the shore of Ambleteuse, northern France. Heavy storms disrupted air, sea and road transport in Britain and Belgium, while a Dutch cargo ship measuring some 90m was swept onto a French beach and one person is reported missing after falling into the sea, emergency officials said. AFP PHOTO PHILIPPE HUGUEN AFP