Capgemini wil ook delen van Getronics kopen

ICT- dienstverlener Capgemini heeft interesse in onderdelen van branchegenoot Getronics, die door de nieuwe eigenaar KPN te koop zijn gezet. Daarbij overweegt het bedrijf Klaas Wagenaar, oud-topman van Getronics, in te zetten als adviseur.

Een woordvoerster van Capgemini bevestigde vanochtend dat het bedrijf „grote interesse” heeft voor delen van Getronics. „Als we echt actief worden, zullen we niet aarzelen om mensen met specifieke kennis in te huren, onder wie wellicht de heer Wagenaar. Van oudsher hebben wij goede contacten met hem.” Zij zegt dat het bedrijf hem nu nog niet heeft ingehuurd. Wagenaar zelf nam vanochtend de telefoon niet op.

KPN kondigde begin februari aan de onderdelen Business Application Services en Business Solutions in de etalage te zetten. Deze onderdelen maken software op maat voor onder meer bedrijven, ziekenhuizen en lagere overheden. Het zijn goedlopende onderdelen, die volgens een betrokkene bijna evenveel kunnen opleveren als de 766 miljoen euro die KPN voor Getronics als geheel betaalde.

Ook Ordina kondigde vorige week aan interesse te hebben voor het Nederlandse deel van deze twee afdelingen. Het gaat grotendeels om activiteiten die eerder deel uitmaakten van Pinkroccade, het ICT-bedrijf dat Ordina eind 2004 ook wilde kopen. Het bedrijf verloor de overnamestrijd toen van Getronics.

Een woordvoerster van Getronics wil niet zeggen wie zich nog meer hebben gemeld, maar bevestigt dat er een „aantal partijen” zijn die de onderdelen zouden willen kopen. „We verwachten een half jaar voor de verkoop nodig te hebben.” 

Wagenaar is een oude bekende van Capgemini. In de jaren negentig heeft hij er een aantal jaar gewerkt en als topman van Getronics onderhield hij regelmatig contact met zijn oude collega’s. Er zijn ook een aantal keer overnamegesprekken gevoerd tussen Capgemini en Getronics, maar die leverden mede omdat Capgemini Getronics te duur vond, niets op.