Woensdag storm

Een traktatie van zon en warmte, lenteweer dus, ligt voorlopig niet in het verschiet. Lagedrukgebieden maken de dienst uit en brengen veel wind, regen(buien) en meest normale temperaturen, althans overdag. Komende nacht is het overwegend bewolkt met van tijd tot tijd buiige regen. Onder de wolken en met een zuidwestenwind, kracht 5 tot 7, koelt het af naar rond 6 graden. Morgenochtend is het vooral in het oosten en noorden van het land nog buiig, maar in de loop van de ochtend wordt het tijdelijk meest droog met misschien een kleine opklaring. ’s Middags is het echter wachten op de komst van een nieuwe storing en volgen weer dikke bewolking en regen. Het wordt tussen 8 en 10 graden bij een vrij krachtige tot harde zuidwestenwind. De meeste wind wordt woensdag verwacht met aan de noordkust, deels westkust (zeer) waarschijnlijk een westerstorm, kracht 9. In de onstabiele atmosfeer is het daarnaast onbestendig met diverse buien, soms met hagel en onweer. Ook kunnen tot ver landinwaarts zeer zware windstoten voorkomen, tussen 100 en 115 km per uur. Overigens volgen ’s middags naast buien ook mooie opklaringen. Het wordt een graad of 10. Vanaf donderdag boet de wind geleidelijk aan kracht in, maar het weer blijft verder wisselvallig. Op donderdag is er nog ruimte voor een aantal uren zon. Vrijdag en zaterdag echter is het meestentijds bewolkt en valt met enige regelmaat regen.