Uitbreiding joodse nederzetting

Jeruzalem. De Israëlische premier Olmert heeft een plan goedgekeurd voor de bouw van 750 nieuwe huizen in een joodse nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. De Palestijnse leiders hebben woedend gereageerd op de beslissing, die volgens hen een klap is voor het vredesproces. Onder de voorwaarden van het vredesproces moet de uitbreiding van nederzettingen worden bevroren. De nederzetting waar het project is gepland ligt net buiten de stadsgrenzen die Israël heeft getrokken voor Jeruzalem. De Israëlische minister van Volkshuisvesting zei dat het project tegemoet komt aan ”de demografische behoefte van Jeruzalem”. Israël Radio zei dat de beslissing om met de bouw te beginnen was genomen onder druk van de ultraorthodoxe partij Shas, die had gedreigd uit de regering te stappen als de bouw niet was goedgekeurd.