Oud-directeur AD Jan Prins (63) overleden

Rotterdam, 10 maart. Jan Prins, oud-hoofdredacteur van onder meer het Rotterdams Dagblad en de Haagsche Courant , is vrijdag op 63-jarige leeftijd in Den Haag overleden. Sinds december was hij ziek, zo meldt het Algemeen Dagblad. Prins was ook directeur van het Algemeen Dagblad. Hij begon zijn journalistieke loopbaan bij lokale krant De Zaanlander. Later ging hij werken bij krantenuitgever Sijthoff Pers in Den Haag, waar hij in 1986 toetrad tot de hoofdredactie. Na de fusie van het Rotterdams Nieuwsblad met Het Vrije Volk, in 1991, was Prins samen met Leo Pronk hoofdredacteur van het Rotterdams Dagblad. In 2003 werd hij directeur van de Algemene Media Groep, uitgever van onder meer het Algemen Dagblad en het Rotterdams Dagblad. Sinds drie jaar was hij met pensioen.