op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Het gerechtshof in Den Haag doet uitspraak in de zaak Guus Kouwenhoven. De Nederlandse zakenman staat terecht voor oorlogsmisdaden en illegale wapenimport in Liberia in de periode 2000-2003. Het OM eist twintig jaar cel De achttien eredivisieclubs komen bij elkaar om te stemmen over de verdeling van de voetbalrechten De wielerkoers Parijs-Nice voert van Amilly naar Nevers over 184,5 kilometer.

Lees een verslag van de zaak-Kouwenhoven van twee weken geleden, via nrcnext.nl/links

Vandaag in de weblogs

Wyoming voor Obama. So?

Er zijn twee interpretaties mogelijk van Obama’s zege in Wyoming, schrijft NRC-correspondent Tom-Jan Meeus op zijn weblog. „Met Clinton kun je zeggen: weer een staat voor Obama die in november voor de Republikeinen is. Met Obama kun je zeggen: we doorbreken de tweedeling tussen Republikeinse en Democratische staten. En: ik win in Wyoming meer afgevaardigden dan Clinton in haar veelbesproken zege in Texas (de caucuses niet eens meegerekend).”

Wie heeft het meeste recht van spreken? Lees verder op nrc.nl/race08

Pensioengat, wat te doen?(2)

Elke week beantwoordt econoom en freelance journalist Erica Verdegaal een lezersvraag. Vandaag opnieuw een vraag over het pensioengat. „Onze dochter van 34 jaar verblijft sinds 1999 in Baltimore in de Verenigde Staten. Wij maken ons zorgen over haar pensioen.” Immers, wie Nederland verlaat, bouwt normaal gesproken geen AOW meer op. Maar op die regel zijn uitzonderingen. „Op welke wijze kunnen wij het pensioengat dichten?”

Lees het antwoord op nrcnext.nl/geld. Zelf een vraag? Mail naar nextgeld@nrc.nl

En verder...

Cd van de week: Nick Cave

„Het was niet makkelijk om een opvolger te maken van Abbatoir Blues uit 2004”, schrijft NRC-recensent Hester Carvalho. Met die cd deed Nick Cave namelijk iedereen versteld staan. „Na die uitspatting is Cave op Dig Lazarus Dig!!! (...) weer in de vertrouwde groef beland. Dit is de 'klassieke' Bad Seeds-stijl: kreupele paardenritmes met woeste koorzang als van mannen aan de chain-gang, en Cave als Lazarus-aanroepende hogepriester.”

Beluister ‘Dig Lazarus Dig!!!’ van Nick Cave op nrcnext.nl/muziek