Onderwijsbond waarschuwt voor amoureuze sms`jes

RIJSWIJK. Te veel leerkrachten wisselen ongepaste digitale berichten uit met leerlingen. Het gaat dan om sms`jes, msn-berichten en e-mails. Dat stelde de Algemene Onderwijsbond (AOB) gisteren in RTL Nieuws. In 2007 werden in Nederland vijfentwintig docenten ontslagen omdat zij te ver gingen in hun digitale contact met leerlingen. Volgens de AOB is dit slechts het topje van de ijsberg. Scholen hebben volgens de onderwijsbond nauwelijks richtlijnen voor digitale communicatie tussen leraren en leerlingen. Advocaat Frans Lathouwers van de AOB stelt dat het digitale flirten vaak begint met een onschuldige e-mail of sms. ”Maar regelmatig gaat het van kwaad tot erger”, aldus Lathouwers. Volgens de bond zijn de meeste problemen te voorkomen als scholen met leerkrachten, leerlingen, ouders en medewerkers het gesprek aangaan over digitale omgangsvormen. Ook zouden hiervoor regels moeten worden opgesteld.