Monic Hendrickx geëerd op Festival Vrouwenfilms

ASSEN. Actrice Monic Hendrickx heeft zondagmiddag op het 28ste Nederlandse Festival Vrouwenfilms in Assen de Trofeeprijs ontvangen. De hoofdrolspeelster uit succesvolle producties als De Poolse Bruid, Nynke en Stellenbosch werd geëerd om de sterke vrouwen die zij in de loop der jaren heeft vertolkt. Eerder ging de prijs onder meer naar scenariste Maria Goos (Familie, Cloaca) en actrice Monique van de Ven. Hendrickx liet weten vereerd te zijn met de prijs. ”Ik vind elke prijs nog steeds een cadeautje, of het nou een Gouden Kalf is of de Trofee op het Vrouwenfilmfestival”, aldus de 41-jarige actrice. ”Al geloof ik dat vrouwen in West-Europa niet zoveel meer te klagen hebben. Ik zie op filmfestivals in bijvoorbeeld het Midden-Oosten heel andere verhalen.” Het Festival Vrouwenfilms eert jaarlijks vrouwen in speelfilms en vindt jaarlijks plaats op of rond Internationale Vrouwendag.