In Wyoming wint Obama

De Democratische senator Barack Obama heeft zaterdag de caucuses in de Amerikaanse staat Wyoming gewonnen. Hij kreeg 61 procent van de stemmen en zijn rivaal Hillary Clinton 38 procent. Het leverde Obama zeven gedelegeerden op voor de Democratische partijconventie en Clinton vijf. Obama verwacht dinsdag nog een voorverkiezing te winnen, dit keer in Mississippi, waar zwarten een meerderheid van het Democratische electoraat vormen. Een belangrijke politiek adviseur van Obama moest vrijdag opstappen nadat ze Clinton „een monster” had genoemd. Samantha Power, professor aan Harvard en een goede vriendin van Obama, maakte de opmerking tijdens een interview met de Schotse krant The Scotsman. Ze zei dat Clinton een wanhopige kandidaat is en zei: „Ze is een ook monster – dat is off the record – ze grijpt alles aan”, aldus Power. De opmerking gaat in tegen de belofte van Obama om geen negatieve campagne te voeren. (AP)