Hind gaat naar Belgrado

De vroegere Idols-finaliste Hind gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Belgrado met het uptempo-nummer Your heart belongs to me dat ze samen schreef met Tjeerd van Zanen en Bas van den Heuvel. Aan die keuze is geen jury of kijkersstemming te pas gekomen; Hind koos het nummer zelf. „Aan de gezichten om mij heen kon ik zien dat dit lied goed viel,” zei ze vrijdagavond in de tv-show Thank God it's friday van Claudia de Breij, waar ze haar Nederlandse inzending ten doop hield. Voor het eerst sinds jaren werden er ditmaal in Nederland geen voorrondes gehouden.

De 23-jarige zangeres, die voluit Hind Laroussi Tahiri heet, moet eerst op 20 mei in Belgrado aantreden in de halve finale, in de hoop dat ze doordringt tot de internationale finale op 24 mei. De laatste drie jaar is dat met de Nederlandse kandidaten niet meer gelukt.

België gaat naar Belgrado met een lied in een niet-bestaande taal. Het nummer heet O julissi na jalini en wordt gezongen door de in elfde-eeuwse liedjes gespecialiseerde groep Ishtar. Hind en Ishtar moeten het onder meer opnemen tegen een zingende kalkoen uit Ierland.