Heel slim, die dubbele sim

Twee simkaarten in één gsm.

Voor het nog uit te brengen boek Dagelijkse Luxeproblemen En Hoe Ze Te Overwinnen: de dualsim telefoon, voor al die arme mensen die met een privételefoon én een gsm van de zaak rondlopen. Dualsim-adapters zijn al een tijdje beschikbaar, maar met de DSTW1 van General Mobile is de dubbele sim nu voor het eerst ook in PDA-vorm (Windows Mobile) verkrijgbaar, zegt de fabrikant.

Voor 549 euro heb je een toestel waarbij twee simkaarten onafhankelijk van elkaar zijn te activeren of uit te zetten. Toets een nummer in en kies vervolgens met de dubbele (!) talk-knop met welke ‘lijn’ je naar buiten belt. De gesprekstijd is vier uur, en het toestel is quadband voor Sim 1 en tri-band voor Sim 2. Het toestel zou rond deze tijd in ieder geval in Duitsland te koop zijn, aldus een vertegenwoordigster van Generale Mobile op computerbeurs Cebit.

Marc Hijink

Bekijk een korte video en specificaties op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink