4 kijken

Neem altijd je fotocamera mee
Neem altijd je fotocamera mee

Foto’s van Matt Stuart

www.mattstuart.com

Hoe vaak kom je niet iets grappigs tegen in het straatbeeld en baal je ervan dat je het niet vast kunt leggen? Neem daarom altijd een fotocamera mee, raadt Matt Stuart aan. De Brit woont in Londen en is een soort paparazzo voor doorsnee mensen. Hij fotografeert ze op onbewaakte ogenblikken. Ook schiet hij precies op het juiste moment waardoor bizarre optische illusies ontstaan. Of eigenlijk zijn het meer visuele grapjes. Een kind met een hoofd als een konijn (ballon voor het hoofd), een man met haakneus (paraplu voor zijn gezicht), een duif die in de pas loopt met grijze zakenmannen. Stuart vindt dat een goede straatfotograaf niet alleen nieuwsgierig moet zijn, maar ook heel veel geduld en optimisme moet hebben. Na dagen zoeken maakt één scherp moment alles weer goed, bijvoorbeeld een oude man die middenin een cd-advertentie ‘poseert’. (IdV)

Met bijdragen van Sofie Vanlommel, Marije Ravelli, Janet van der Vaart en Irene de Vette