3 WETEN

Op de grens...

Wetenschapsweetjes

www.grenswetenschap.nl

De redactie van grenswetenschap.nl (GW kortgezegd) belicht nieuws en nieuwtjes die (net) buiten de wetenschap vallen. Als je klikt op de pagina ‘wat is grenswetenschap’, word je niet veel wijzer. Je kunt beter gewoon wat rondklikken en dan kom je van alles tegen. Een artikel met (oud) nieuws over subliminale – wat? verborgen dus – reclame, uitleg over de werking van de elektrische stoel, de geur van angst, maar ook eentje met uitleg over de vagina. Met vreemde passages erin. Zo wordt de afstand tussen schede en baarmoeder omschreven als ‘de feestzaal zit dicht bij de ingang’. Je kunt meer serieuze info zoeken over een monumentaal piramidecomplex in Bosnië bijvoorbeeld, maar met blogbundels ‘krochten van de ziel’ en ‘bizarre ziektes’ kom je bij het betere werk. Of kruip in de wereld van insecten door op ‘Koen de insectenkampioen’ te klikken. (JvdV)