136 privéjets: Tefaf nog altijd goed bezocht

MAASTRICHT. Maastricht/Aachen Airport heeft tot afgelopen zaterdagmiddag 136 privéjets geteld van bezoekers aan de kunstbeurs Tefaf in Maastricht. Dat meldt de organisatie van de kunstbeurs. De Tefaf verklaarde op basis van de verkopen sinds de opening donderdag ”geen tekenen van teruggang” te zien in de kunsthandel. Zo werd het schilderij The Magic Flame van de abstracte kunstenaar Jackson Pollock verkocht, dat te koop hing voor 8 miljoen dollar (ruim 5,2 miljoen euro). Evenals Bateau de pêche arrivant vent arrière van Edouard Manet (vraagprijs 1,3 miljoen dollar/850.000 euro). Een winterlandschap met figuren op ijs van Hendrick Avercamp werd verkocht voor 1,3 miljoen dollar. Eerder is bekend gemaakt dat donderdagmiddag tijdens de pre-opening een diamanten halsketting met een verkoopwaarde van 1,2 miljoen euro werd gestolen. Kort na de diefstal kon de politie twee vrouwen uit Mexico en een man uit Costa Rica aanhouden. Het sieraad is echter nog niet terecht. Vermoedelijk waren er nog meer personen bij betrokken. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.