Overzicht Cebit 2008 (video)

Een korte video-indruk van computerbeurs Cebit 2008 in het Duitse Hannover. Vandaag is de laatste dag van de afgelopen editie. Halverwege de beurs, op de donderdagmiddag, had de organisatie in totaal zo’n 200.000 bezoekers geteld. Dat is evenveel als vorig jaar, toen uiteindelijk 280.000 bezoekers zich in Hannover meldden. Alleen duurde de beurs toen in

Een korte video-indruk van computerbeurs Cebit 2008 in het Duitse Hannover. Vandaag is de laatste dag van de afgelopen editie. Halverwege de beurs, op de donderdagmiddag, had de organisatie in totaal zo’n 200.000 bezoekers geteld. Dat is evenveel als vorig jaar, toen uiteindelijk 280.000 bezoekers zich in Hannover meldden. Alleen duurde de beurs toen in totaal zeven dagen, en nu zes. “Laten we niet euforisch worden”, waarschuwt beursdirecteur Ernst Raue. Want in het topjaar 2001 bezochten nog 800.000 mensen de Cebit.

Zakelijke bezoekers kunnen niet om de Cebit heen. Het is the place to be voor iedereen die weet wat ERP, CRM, CMS en SAP betekenen en ook niet niet terugschrikt voor de inrichting van een datacenter . Maar is de beurs ook een spontaan ritje naar Hannover (zo’n 350 km) waard? Behalve voor beursgroupies op jacht naar gratis plastic tassen, usb-sticks en andere give-aways, heeft Cebit ook voor de mild-geïnteresseerde bezoeker wat te bieden: een aardige dwarsdoorsnede van de nieuwigheden uit ICT-land. Veel bekende merken uit de consumentensector (Sony, Philips) ontbreken echter of hebben slechts een halve stand (Nokia). Met name het Futureparc, met een prominente rol voor wetenschappelijk onderzoek, is leuk. Wie op zoek is naar loeigrote lcd-schermen en ander huiskamergeweld, kan beter doorrijden naar Berlijn waar eind augustus de IFA gehouden wordt.

    • Marc Hijink