Tot slot over New York: Alex, Jules en Danny.

newyork_metro_telefoon_ap.jpgAlex Volie: New York is een degenererende stad. Decadent in de letterlijke zin van het woord. Weinig mensen die nog naar New York gaan met het idee de mensheid naar een hoger plan te trekken. St. Petersburg, Hong Kong, Tokyo, stuk voor stuk steden waar het geloof in vooruitgang nog niet is teneer gegaan.

Jules: In verband met mijn stage ben ik sinds gisteren ook een tijdelijke bewoner van ‘the City’. Voor mij is New York op dit moment toch echt nog wel een hele aparte stad. Vanuit je werk naar de metro lopen en dan over Times Square komen is gewoon speciaal.

Danny Ruijters:Toen ik in een ijskoud New York moest bellen, en mijn mobieltje weigerde dienst, was het erg handig dat er op vrijwel elke straathoek een munttelefoon staat. Niet zoeken naar een telefooncel, geen telefoonkaarten nodig, gewoon bellen (je moet wel dolarkwartjes hebben).

    • Freek Staps