Radio Voorkeur

Spiegelzaal. Actueel, informatief muziekprogramma met korte liveoptredens. Onder meer een voorproefje van het ‘gouden’ feestconcert het Aurelia Saxofoonkwartet, de winnaar van het Helen Dowling Vioolconcours in Utrecht van zaterdag 8 maart en pianist Simon Trpceski, die ’s middags optreedt in de grote zaal van Het Concertgebouw. Radio 4, 10.00-11.00u.

Opium. Gast is Maria Goos die het vierdelige toneelstuk De Geschiedenis van de Familie Avenier schreef, over een Brabantse middenstandsfamilie. Deel 3 en 4 gaan volgende week in première. Verder onder anderen kunstkenner Henk van Os over de Tefaf kunstbeurs in Maastricht en over zijn nieuwste bundel Augustinus op het strand. Radio1, 19.04-20.04u.

Volgspot. Zangeres en cabaretière Jenny Arean werd onlangs 65 en vierde dat met een nieuw theaterprogramma. Een heel uur is ze te horen. Radio 2, 23.05-0.05u.

Something understood: Deeper than Desire. Praatprogramma over de betekenis van ‘longing’ als de belangrijkste kracht achter al het menselijk streven en creativiteit. BBC 4, 23.30-0.00u.