Peuter dood gevonden, gezin was bekend bij instanties

In Hellevoetsluis is donderdagavond een dood meisje van anderhalf jaar oud gevonden. Dat heeft de politie Rotterdam-Rijnmond gisteren bekend gemaakt. De problemen van het gezin waren bekend bij de politie, volgens buurtbewoners op RTV Rijnmond. Ook was het gezin bekend bij Bureau Jeugdzorg, al is niet duidelijk hoe lang er al problemen waren.

De 28-jarige moeder van het meisje, Cerise, en haar 23-jarige vriend, beiden wonend in Hellevoetsluis, zijn voor verhoor aangehouden. Zij hadden zelf gebeld naar het alarmnummer 112.

Volgens een politiewoordvoerder is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd in de woning aan en wat de doodsoorzaak is. Van een misdrijf wil hij niet spreken, wel spreekt hij van „verdachte omstandigheden”.

Gisteren is sectie op het lichaampje verricht. De 23-jarige vriend zou niet de vader van het kindje zijn. De vader heeft vijf maanden geleden vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Hij zou psychische problemen hebben gehad.

Buurtbewoners zeiden in De Telegraaf dat het gezin een teruggetrokken bestaan leidde. De rolluiken van de woning waren altijd gesloten. Buurtbewoners stelden bovendien dat ze alarm hebben geslagen over het gevaarlijke situatie waarin de zusjes zich zouden bevinden, en over andere overlast, maar dat daaraan geen gehoor is gegeven.

Bureau Jeugdzorg heeft uit veiligheidsoverwegingen het zesjarig zusje uit huis gehaald. Hoe lang er al problemen waren, kon een woordvoerder vrijdag niet zeggen.

Gisteren is sectie op het meisje gedaan. Daaruit is echter nog niet komen vast te staan wat de doodsoorzaak is geweest. Verder onderzoek zal dat moeten aantonen, aldus een politiewoordvoerder.

De moeder en haar vriend blijven in het kader van het onderzoek nog vastzitten (ANP).