Onrustig

Depressies en regengebieden krijgen de komende dagen ruim baan. Vooral maandag en dinsdag is het onrustig met aan zee soms een stormachtige wind. Tot en met morgen overdag valt het wat wind betreft nog mee. Alleen later vanmiddag en vanavond waait het even wat steviger, (vrij) krachtig aan zee. Het verdere weerbeeld van vanmiddag bestaat in een aantal gebieden eerst nog uit een (waterig) schijnende zon. Vanuit het westen raakt het echter overal bewolkt. Het wordt 9 tot 12 graden. Vanavond en vannacht trekt vanuit het noordwesten lichte (mot)regen het land binnen. Het koelt af tot 7 graden. Morgenochtend wordt de regen vanuit het westen af en toe wat intensiever. De nattigheid trekt langzaam weg in de loop van de middag en avond. Zon is er niet of nauwelijks bij 8 of 9 graden. Op de oceaan ontwikkelt zich vervolgens een snel uitdiepende depressie die maandag in de buurt van de Britse eilanden ligt. Daaromheen waait het fors: landinwaarts enige tijd krachtig, kracht 6, aan zee hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Na een waarschijnlijk nog droge start gaat het daarbij vanuit het westen flink regenen. Kortom: het is onstuimig. Ook dinsdag en woensdag levert de depressie nog flink wat wind. Daarbij vallen enkele stevige buien, soms afgewisseld met een beetje zon.