In Feiten

Maandag 3 maart

De Israëlische regering heeft gezworen haar strijd in de Gazastrook ‘geen minuut’ te zullen staken.

Dmitri Medvedev heeft de presidentsverkiezingen in Rusland met ruim 70% van de uitgebrachte stemmen gewonnen.

Colombia bombardeert zaterdag een FARC-kampement net over de grens met Ecuador. Doelwit was de tweede man van de Colombiaanse guerillagroep. Ecuador en Venezuela verbreken alle diplomatieke banden met Colombia.

Dinsdag

De Ombusman Financiële Dienstverlening vindt dat verzekeraars hun klanten moeten compenseren voor te hoge kosten die hun de afgelopen jaren voor hun beleggingspolissen zijn berekend.

In de race om de Democratische presidentskandidatuur wint Hillary Clinton de voorverkiezingen in Ohio, Texas en Rhode Island.

Nederland heeft Kosovo erkend als onafhankelijke staat. Minister Verhagen laat de Kosovaarse regering in Pristina weten dat er geen belemmeringen meer zijn om de voormalige Servische provincie te erkennen.

Woensdag

De laatste 250 zelfstandig postkantoren gaan de komende vijf jaar dicht, zo maken TNT Post en ING Bank bekend. De kleine postkantoren in winkels blijven bestaan.

De politiebond NPB wijst het eindbod van minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken, PvdA) voor een nieuwe politie-cao af, net als eerder al andere bonden deden.

Donderdag

Geert Wilders heeft vooralsnog geen omroep bereid gevonden om zijn Fitna in zijn geheel uit te zenden. Hij presenteert zijn film nu mogelijk in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.

De Europese Unie wil een akkoord sluiten met de Verenigde Staten over de beveiliging van bedreigde Europeanen in de VS.

De Israëlische blokkade van de Gazastrook heeft de ergste humanitaire crisis veroorzaakt sinds de bezetting door Israël in 1967, volgens mensenrechtenorganisaties.

Vrijdag 7 maart

De rechtbank in Arnhem heeft Marcel T. tot levenslang veroordeeld voor de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke, acht bankovervallen en vijf bomaanslagen of pogingen daartoe.

Vertegenwoordigers van 23 Nederlandse bedrijven bezoeken volgende week Cuba om te zien of er zaken kunnen worden gedaan met het communistische bewind in Havana.

Fortis, de Belgisch-Nederlandse bank en verzekeraar leed in 2007 een verlies van 1,9 miljard euro op risicovolle beleggingen in de Amerikaanse hypothekenmarkt.