Film van de dag

Ice Age

Ice Age. Het leukste in deze animatiefilm uit de Fox-studio zijn de op gezette tijden terugkerende avonturen van een eekhoorn die wanhopig probeert een eikel te pakken te krijgen die ingevroren zit of net tussen twee gletsjers inrolt. Zijn intermezzo’s schijnen pas op het laatste moment aan de film te zijn toegevoegd, maar waren zo succesvol dat zijn aandeel in de vervolgfilm uit 2006 werd vergroot. Het absurdisme van zijn hilarische pogingen om tegen de klippen op de eikel veilig te stellen, doet een beetje denken aan de anarchistische cartoons uit de jaren veertig van de Warner Bros.-studio’s, zoals Roadrunner. Verder is Ice Age ook niet onaardig, al is het scenario wat zwak. Een luiaard (die ook echt lui is), een mammoet en een sabeltandtijger ontvluchten de ijstijd en proberen ondertussen een mensenbaby te redden. Met de stemmen van Denis Leary, John Leguizamo en Ray Romano. (Chris Wedge, 2002, VS), RTL5, 20.30-21.50u. André Waardenburg