Dure halsketting gestolen op kunstbeurs TEFAF

Op kunstbeurs TEFAF in Maastricht is donderdagmiddag een diamanten halsketting van 1,2 miljoen euro gestolen. Kort na de diefstal arresteerde de politie twee vrouwen uit Mexico en een man uit Costa Rica. Ze worden ervan verdacht dat ze iets met de verdwijning van het collier te maken hebben. Het sieraad is echter nog niet terecht. De halsketting is rond 1948 gemaakt door de Amerikaanse edelsmid William Ruser. De vrouwen toonden interesse voor een paar sieraden die in dezelfde vitrine lagen. Halverwege het gesprek maakten zij een abrupt einde aan de ontmoeting en verlieten gehaast de stand. De standhoudster die direct argwaan kreeg bemerkte de verdwijning meteen, en zette de achtervolging in. Bij de achtervolging over de beurs werd de verkoopster gehinderd door de man uit Costa Rica. Bewakingspersoneel wachtte de verdachten op bij de uitgang en droeg ze over aan de politie.