De seniorenacademie

Ik heb goed nieuws voor Marita Mathijsen: de Seniorenacademie bestaat! (`De seniorenacademie`, W&O 1 maart). In Nederland zijn al meer dan twintig jaar vijftien instellingen actief die haar onderwijsdroom in 32 cursusplaatsen dagelijks waarmaken voor duizenden studenten. Al deze organisaties zijn aangesloten bij een universiteit of hogeschool en zijn verenigd in een landelijke netwerk: HOVO Nederland (Hoger Onderwijs Voor Ouderen). Wil mevrouw Mathijsen haar droom waarmaken, hoeft ze zich alleen maar tot de collega-universiteit in Amsterdam, de VU, te wenden. Wil ze echter het bachelorprogramma in de Europese cultuur volgen dat ze in haar column beschrijft, dan moet ze afreizen naar Limburg waar vijf docenten 250 studenten drie jaar lang rondleiden in het luilekkerland van kennis op dit gebied.

    • Liesbeth Wierink
    • Directeur Hovo Limburg