`Zware crisis in de Gazastrook`

Londen/ Jeruzalem. De Israëlische blokkade van de Gazastrook heeft in het Palestijnse gebied de ergste humanitaire crisis veroorzaakt sinds Israël het in 1967 bezette. Dat heeft een coalitie van Britse hulp- en mensenrechtengroepen gisteren gemeld in een nieuw rapport. Volgens haar gaat het om een collectieve bestraffing, die illegaal is onder het internationaal recht. Israël op zijn beurt zegt dat zijn economische blokkade en militaire operaties wettige zelfverdediging vormen tegen raketbeschietingen vanuit de Gazastrook. Voedseltekorten, een verkruimelende gezondheidszorg en een water- en rioleringssysteem dat bijna in elkaar stort vormen samen de dagelijkse misère van 1,5 miljoen Palestijnen, aldus het rapport.

VN-bufferzone in Israël? Pagina 19

Lees het rapport via nrcnext.nl/links[br/]