You, the Living

You, the Living You, the Living van Roy Andersson is een reeks schitterende tableaus. Het hangt allemaal samen, dat voel je wel. Maar je zult nooit precies kunnen aangeven wat bij wat hoort of waarom er wel een man met een tuba in zit en een man met een grote trom, maar niemand met een viool. Een duidelijk overkoepelend thema heeft You, the Living niet, of het moest iets algemeens zijn als: het valt ook niet mee, het leven. Het is meer een gevoel dat de film doordrenkt, net als bij Anderssons vorige, het zeer succesvolle Songs From the Second Floor (2000), die qua vorm, sfeer en bepaalde figuren sterk aan deze film doet denken. You, the Living (Du levande). Regie: Roy Andersson. Met: Björn Englund, Jörgen Nohall, Jessica Nilsson. In: 7 bioscopen. scene uit de film You, the Living (2007) Oorspronkelijke titel: Du Levande FOTO: Filmmuseum

You, the Living van Roy Andersson is een reeks schitterende tableaus. Het hangt allemaal samen, dat voel je wel. Maar je zult nooit precies kunnen aangeven wat bij wat hoort of waarom er wel een man met een tuba in zit en een man met een grote trom, maar niemand met een viool. Een duidelijk overkoepelend thema heeft You, the Living niet, of het moest iets algemeens zijn als: het valt ook niet mee, het leven. Het is meer een gevoel dat de film doordrenkt, net als bij Anderssons vorige, het zeer succesvolle Songs From the Second Floor (2000), die qua vorm, sfeer en bepaalde figuren sterk aan deze film doet denken.

You, the Living (Du levande). Regie: Roy Andersson. Met: Björn Englund, Jörgen Nohall, Jessica Nilsson. In: 7 bioscopen.