Yeasayer

Yeasayer Het kwartet Yeasayer uit Brooklyn maakt uitbundig gebruik van sitar, oosterse belletjes, slangenbezweerdersmelodieën en Afrikaanse ritmes. Hun samenzang klinkt alsof The Beach Boys en Crosby, Stills & Nash een workshop in meerstemmigheid houden tijdens een opnamesessie van The Grateful Dead. Debuutalbum All Hour Cymbals zweeft en fladdert als de psychedelische gospelpopgroep met een hang naar het Midden-Oosten. Maar bovenal swingt dit viertal als geen andere Amerikaanse rockgroep van nu, juist omdat ze open staan voor al die invloeden uit wereldmuziek-sferen. Betoverende muziek die op Crossing Border al zieltjes won. 11 maart Paradiso, Amsterdam

Het kwartet Yeasayer uit Brooklyn maakt uitbundig gebruik van sitar, oosterse belletjes, slangenbezweerdersmelodieën en Afrikaanse ritmes. Hun samenzang klinkt alsof The Beach Boys en Crosby, Stills & Nash een workshop in meerstemmigheid houden tijdens een opnamesessie van The Grateful Dead. Debuutalbum All Hour Cymbals zweeft en fladdert als de psychedelische gospelpopgroep met een hang naar het Midden-Oosten. Maar bovenal swingt dit viertal als geen andere Amerikaanse rockgroep van nu, juist omdat ze open staan voor al die invloeden uit wereldmuziek-sferen. Betoverende muziek die op Crossing Border al zieltjes won.

11 maart Paradiso, Amsterdam