Wars van design

PowerShot: Nog echte camera

Steeds meer camera’s zijn vervreemd van hun gebruiksdoel: ze staan prachtig op je koffietafel, ze zijn zo plat dat je ze zonder moeite meeneemt, maar ermee fotograferen lijkt op de tweede plaats te zijn gekomen. Gelukkig blijken er ook nog echte camera’s te zijn, zoals Canons PowerShot A720IS.

De PowerShots gaan al een paar jaar met succes in tegen de trend dat een camera vooral een opvallend design moet hebben.

Een goed voorbeeld daarvan is de A720IS – al een half jaar op de markt, dus bijna alweer een klassieker – die zich ouderwets lekker laat hanteren door z’n grote handgreep. Hij wordt zoals alle PowerShots gewoon gevoed uit penlightbatterijen, en om stroom te sparen kun je het lcd-scherm uitzetten. Je hebt immers je doorkijkzoeker, die bij zonnig weer een veel betere beeldbeoordeling geeft dan welk lcd-scherm ook.

De lens heeft een groot bereik en is ook goed voor detailopnamen. Bloemen groot in beeld kan ook, met een instelling voor dichtbij tot 1 centimeter. De uitstekende beeldstabilisatie compenseert trilling, en de lens levert een prima scherpte. De kans op een geslaagd beeld van dit rond de 200 euro kostende toestel is erg hoog.

Meer informatie op www.canon.nl

    • Lars Polder