Van Gogh krabbels

Van Gogh krabbels Behalve tekeningen op echt tekenpapier maakte Van Gogh ook krabbels op allerlei minder voor de hand liggende plekken. Zo schetste hij wel eens op een enveloppe, een schutblad van een schetsboek, een stuk karton, de achterkant van een schilderij en op de keerzijde van vellen papier waarop hij tijdschriftillustraties plakte. Op de expositie In Van Gogh krabbels in het Van goghmuseum worden dit soort tekeningen voor het eerst samengebracht. Ook worden er schetsboeken van Van Gogh tentoongesteld en enkele brieven met schetsen die hij aan zijn broer Theo en anderen stuurde. Van Gogh krabbels t/m 30 maart Van Goghmuseum, P. Potterstraat, Amsterdam. Dag 10-18u, vr 21u

Behalve tekeningen op echt tekenpapier maakte Van Gogh ook krabbels op allerlei minder voor de hand liggende plekken. Zo schetste hij wel eens op een enveloppe, een schutblad van een schetsboek, een stuk karton, de achterkant van een schilderij en op de keerzijde van vellen papier waarop hij tijdschriftillustraties plakte.

Op de expositie In Van Gogh krabbels in het Van goghmuseum worden dit soort tekeningen voor het eerst samengebracht. Ook worden er schetsboeken van Van Gogh tentoongesteld en enkele brieven met schetsen die hij aan zijn broer Theo en anderen stuurde.

Van Gogh krabbels t/m 30 maart Van Goghmuseum, P. Potterstraat, Amsterdam. Dag 10-18u, vr 21u