Smurfenhuis

Ook iets nieuwserigs te melden? Kinderpagina@nrc.nl Ott, Doreen

Samen met mijn zus heb ik deze smurfenhuizen gemaakt van lego. Het ene huis heeft twee verdiepingen. Er is een eettafel waar alle smurfen kunnen eten. De smurfen die hier wonen zijn: voetbalsmurf, lolsmurf en knutselsmurf. Knutselsmurf is niet thuis. Voetbalsmurf heeft een nieuwe voetbaltechniek uitgevonden op de trap. Lolsmurf heeft twee reuzencadeautjes voor Gargamel, hahahaha. In het flatgebouw wonen de andere smurfen. Op de eerste verdieping boodschappensmurf. Hij is dicht bij de deur zodat hij makkelijk een boodschap kan doen. In een krat bewaart hij eten. Op de tweede verdieping woont potige smurf. Hij heeft een hoog bed zodat hij er in moet klimmen voordat hij kan slapen. Op de derde verdieping woont brilsmurf. Hij heeft het luxte bed van allemaal, en een superhippe boekenkast. Op de vierde verdieping woont moppersmurf. Moppersmurf heeft alleen een bed, want over de rest moppert hij altijd. Op de vijfde verdieping woont de smurfin. Smurfin heeft twee balkons waar bloemetjes op staan. Ze heeft een luie stoel, een bed en een tafeltje. De zesde verdieping is grote smurf’s werkplaats waar hij gevaarlijke proefjes kan doen. Hij heeft een uil, muis, draaiende tafel, stoel en allemaal flesjes en potjes. Op de zolder ligt luilaksmurf te tukken. Hij wil toch alleen maar slapen dus vindt hij een kussen genoeg.

Smurfennieuws van Doreen Ott, 8 jaar, uit Groningen

Ook iets nieuwserigs te melden? Kinderpagina@nrc.nl