Rendition

Rendition Rendition is in Amerika geflopt, maar is zeker geen slechte film. De Egyptisch-Amerikaanse man van de zwangere Isabella (een overtuigende Reese Witherspoon) verdwijnt op zekere dag spoorloos. De CIA heeft hem opgepakt en naar een bevriende (naamloze) natie in het Midden-Oosten laten verdwijnen, waar ze het niet zo nauw nemen met de rechten van terreurverdachten. De jonge CIA-agent Douglas (Jake Gyllenhaal) worstelt met zijn geweten. Rendition – naar de ambtelijke term voor de omstreden CIA-ontvoeringen – is als drama geslaagd, maar als thriller schiet de film tekort. Rendition. Regie: Gavin Hood. Met: Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Meryl Streep. In: 29 bioscopen. scene uit de film Rendition (2007) FOTO: RCV R-05930 Rendition , November 22, 2006 Photo by Sam Emerson/newline.wireimage.com To license this image (12728313), contact NewLine: U.S. +1-212-686-8900 / U.K. +44-207-868-8940 / Australia +61-2-8262-9222 / Japan: +81-3-5464-7020 +1 212-686-8901 (fax) info@wireimage.com (e-mail) NewLine.wireimage.com (web site) Emerson, Sam

Rendition is in Amerika geflopt, maar is zeker geen slechte film. De Egyptisch-Amerikaanse man van de zwangere Isabella (een overtuigende Reese Witherspoon) verdwijnt op zekere dag spoorloos. De CIA heeft hem opgepakt en naar een bevriende (naamloze) natie in het Midden-Oosten laten verdwijnen, waar ze het niet zo nauw nemen met de rechten van terreurverdachten. De jonge CIA-agent Douglas (Jake Gyllenhaal) worstelt met zijn geweten. Rendition – naar de ambtelijke term voor de omstreden CIA-ontvoeringen – is als drama geslaagd, maar als thriller schiet de film tekort.

Rendition. Regie: Gavin Hood. Met: Reese Witherspoon, Jake Gyllenhaal, Meryl Streep. In: 29 bioscopen.