Regen en wind

Het weekeinde begint droog, maar daarna is zondag de eerste in een reeks van zeer onbestendige dagen. De omslag heeft te maken met het wegtrekken van een zwak hogedrukgebied boven het continent. Op dit moment weet de ‘rug’ van hoge druk nog een lichte stempel op het weerbeeld te drukken.

Een storing die boven het oosten van het land vanavond nog wat regen aflevert, is behoorlijk verzwakt. De hoeveelheid regen is klein. Vanuit het westen winnen brede opklaringen terrein.

Vannacht wordt het bijna overal helder en koelt het af tot dichtbij het vriespunt in het binnenland. Aan de kust is het met 2 tot 5 graden minder koud.

Morgen begint fris met op een lokale mistbank na flinke zonnige perioden. In de middag wordt het tussen 9 en 12 graden. Daarbij neemt de bewolking vanuit het westen toe. De wind trekt iets aan en wordt matig, aan zee vrij krachtig, 3 tot 5 Bft, uit zuidzuidwest. Pas in de avond volgt in de noordwestelijke helft van het land een beetje regen.

Zondag trekt een regenzone langzaam over en maandag krijgen we een nieuwe storing te verwerken. Dinsdag en woensdag volgen flinke regenbuien met lokaal onweer. Tussendoor schijnt dan zo af en toe de zon. Vooral maandag en dinsdag waait het zeer fors met aan zee soms een stormachtige wind.