Radio Voorkeur

Desmet live. Michel Kerres, Duitsland-deskundige en voormalig NRC-correspondent in Berlijn vertelt over zijn nieuwe boek Onze nieuwe buren. Aan de hand van interviews en portretten illustreert Kerres de lange speurtocht van de Duitsers naar zichzelf. Docente José Krijnen over schilder Lucian Freud, Max Pam selecteert interessante krantenberichten voor goddelozen en columniste Aaf Brandt Corstius bespreekt tijdschriften en glossies. Het panelgesprek met o.a. Marc Chavannes gaat over de Amerikaanse verkiezingen en over het onderwijsrapport. Radio 5, 18.05-19.50u.

De Avonden. Gesprek met acteur Waldemar Torenstra naar aanleiding van zijn rollen in de film Tiramisu en de verfilming van Wolkers’ Zomerhitte. Cameraman Paul van den Bos vertelt in Schone Zaken over het schilderij Een dronken slapende meyd aan een tafel van Johannes Vermeer. Verder wordt het verhaal Onecht, geschreven door aspirant-schrijver Kasper de Lau, beoordeeld. Radio 6, 20.02-22.00 uur.

Casa Luna. Gesprek met Sybilla Dekker, ex-minister en voorzitter van Vrouwen aan de top, over vrouwen in managementposities. Radio 1, 0.02-0.45u.