Overige films

* King Kong (Peter Jackson, 2005, VS/Nieuw-Zeeland). De regisseur van Lord of the Rings verfilmde de klassieker over de aap en het meisje, langer, grootser en inclusief de befaamde 'spinnenscène'. De aap is nu minder monster en meer aap en het meisje is minder meisje en meer mens. Met Naomi Watts, Adrien Brody, Jack Black. RTL4, 20.30-23.55u.

* View from the Top (Bruno Barreto, 2003, VS). ‘Pretentieloos vermaak’ is te zuinig bij deze stewardessenkomedie van de in Amerika woonachtige Braziliaan Barreto. Gwyneth Paltrow speelt het meisje uit een kleine stad dat droomt van een transatlantische vlucht. Twee jaar lag de film op uitbreng te wachten, omdat men het na 11 september niet kies vond om een stewardess gillend door het gangpad `We storten neer!' te laten roepen. Geen goede smaak in deze tegendraadse film. De aanwezigheid van bekende gezichten als Candice Bergen en Rob Lowe draagt bij aan de sensatie in een film van vroeger terechtgekomen te zijn. RTL5, 20.30-22.05u.

Snake Eyes (Brian De Palma, 1998, VS). De Palma laat zijn hang naar visuele bravoure de vrije loop in thriller waarin corrupte rechercheur Nicolas Cage een politieke moord probeert op te lossen. Net5, 20.30-22.30u.

Murder by Numbers (Barbet Schroeder, 2002, VS). Thriller van Franse Hollywoodregisseur Schroeder voert Sandra Bullock ten tonele als hardgekookte rechercheur. Ze is vastbesloten twee intelligente crimineeltjes, die een perfecte moord hebben gepleegd, in de weldoorvoede nek te grijpen. Net5, 22.30-0.50u.

Point Blank (Matt Earl Beesley, 1998, VS). Mede door Die Hard geïnspireerde B-actiefilm, met Mickey Rourke als held, heeft cult-potentie. Ook met Frederic Forrest. SBS6, 23.50-2.35u.