op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Uitspraak in de zaak-Sévèke Antiekbeurs Tefaf in Maastricht (t/m volgende week zondag) begint Morgen is het Internationale Vrouwendag Het Land van Ooit houdt morgen openbare kijkdagen in verband met de boedelveiling van het amusementspark De Duitse bondskanselier Angela Merkel bezoekt Moskou In het Openluchtmuseum in Arnhem is morgen de presentatie van een boek over 25 jaar papierknipkunst in Nederland Democratische voorverkiezing in Wyoming op zaterdag Verkiezingen op zondag in Spanje (parlement) en Frankrijk (regionaal) Voor de sportkalender, zie pagina 15.

Vandaag in de weblogs

Mediablog

Marjoleine de Vos blogt over Nederlandse televisieprogramma’s: „Wie wil er nu in vredesnaam Gordon in zijn vakantieparadijs aantreffen? Maar ergens in Oostenrijk staat een hele familie – ‘We zijn in principe met z’n dertienen’ – trots te glimmen dat het ordinairste wezen op aarde in een zilveren broek bij hen op skibezoek komt en vreugdeverhogend joelt als de mannen aan komen skiën: ‘Voor het beeld had het leuker geweest als er eentje op z‘n muil was gegaan’.”

Lees verder via nrc.nl/mediablog

De race van 2008

Correspondent Tom-Jan Meeus blogt over de Amerikaanse voorverkiezingen. Er is sprake van een ondergrondse campagne tegen Obama, die bij veel Amerikanen voor twijfel zorgt.

Lees de weblog en bekijk een filmpje: nrc.nl/race08

Puzzelen

De puzzel ‘drie-vier-vijf’ is te maken op onze site. Het woordje PIEP (‘Daarna kun je inspreken’) is al ingevuld. Nu de rest nog. Studio Steenhuis, die dagelijks de puzzel ‘in het midden’ levert voor de Pauzepagina, bedenkt ook de puzzels voor onze site.

Klik op het puzzelstukje onderaan op nrcnext.nl