Naissance des pieuvres

Naissance des pieuvres Bestaat er zoiets als een vierhoeksrelatie in literatuur of film? Dan is Naissance des pieuvres van Céline Sciamma daar een mooi voorbeeld van. Drie meisjes en een jongen zijn verwikkeld in een web van onderlinge verhoudingen, waarin niet zozeer de liefde de draden weeft, als wel de angst. Hun leeftijd is daarbij essentieel: ze zijn pubers die de regels van het spel nog moeten ontdekken en tastend hun weg zoeken. De jonge actrices Pauline Acquart (Marie), Adele Haenel (een misprijzend kijkende Floriane) en Louise Balchère (Anne) doen hun werk voorbeeldig. Daarbij zijn de teksten van de dialoog intelligent en boeiend. Naissance des pieuvres. Regie: Céline Sciamma. In: 8 bioscopen. scene uit de film Tiramisu (2008) FOTO: A-Film
Naissance des pieuvres Bestaat er zoiets als een vierhoeksrelatie in literatuur of film? Dan is Naissance des pieuvres van Céline Sciamma daar een mooi voorbeeld van. Drie meisjes en een jongen zijn verwikkeld in een web van onderlinge verhoudingen, waarin niet zozeer de liefde de draden weeft, als wel de angst. Hun leeftijd is daarbij essentieel: ze zijn pubers die de regels van het spel nog moeten ontdekken en tastend hun weg zoeken. De jonge actrices Pauline Acquart (Marie), Adele Haenel (een misprijzend kijkende Floriane) en Louise Balchère (Anne) doen hun werk voorbeeldig. Daarbij zijn de teksten van de dialoog intelligent en boeiend. Naissance des pieuvres. Regie: Céline Sciamma. In: 8 bioscopen. scene uit de film Tiramisu (2008) FOTO: A-Film

Bestaat er zoiets als een vierhoeksrelatie in literatuur of film? Dan is Naissance des pieuvres van Céline Sciamma daar een mooi voorbeeld van. Drie meisjes en een jongen zijn verwikkeld in een web van onderlinge verhoudingen, waarin niet zozeer de liefde de draden weeft, als wel de angst. Hun leeftijd is daarbij essentieel: ze zijn pubers die de regels van het spel nog moeten ontdekken en tastend hun weg zoeken.

De jonge actrices Pauline Acquart (Marie), Adele Haenel (een misprijzend kijkende Floriane) en Louise Balchère (Anne) doen hun werk voorbeeldig. Daarbij zijn de teksten van de dialoog intelligent en boeiend.

Naissance des pieuvres. Regie: Céline Sciamma. In: 8 bioscopen.