Juno

Juno Juno, de tweede film van regisseur Jason Reitman (Thank You For Smoking) sleepte onverwacht de Oscar voor het beste scenario in de wacht, twee weken geleden. Ellen Page speelt de 16-jarige Juno, die ongewenst zwanger raakt. Een abortus vind ze niks, en ze besluit daarom haar kind af te staan aan pleegouders, liefst wel een hip stel met een goede muzieksmaak (The Stooges, The Moldy Peaches). Page is voortreffelijk en werd door deze film een van de meest gevraagde actrices van Hollywood. Ook het geestige script van de debuterende scenarioschrijver Diabolo Cody is bijzonder. Regie: Jason Reitman. Met: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, J.K. Simmons. In 20 bioscopen scene uit de film Juno (2007) FOTO: IFFR

Juno, de tweede film van regisseur Jason Reitman (Thank You For Smoking) sleepte onverwacht de Oscar voor het beste scenario in de wacht, twee weken geleden. Ellen Page speelt de 16-jarige Juno, die ongewenst zwanger raakt. Een abortus vind ze niks, en ze besluit daarom haar kind af te staan aan pleegouders, liefst wel een hip stel met een goede muzieksmaak (The Stooges, The Moldy Peaches).

Page is voortreffelijk en werd door deze film een van de meest gevraagde actrices van Hollywood. Ook het geestige script van de debuterende scenarioschrijver Diabolo Cody is bijzonder.

Regie: Jason Reitman. Met: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, J.K. Simmons. In 20 bioscopen