Il barbiere di Sivigla, heel anders

Il barbiere di Sivigla, heel anders Het Nederlands Blazers Ensemble doet wat anders met opera’s dan operagezelschappen. Eerst werden opera’s van Mozart, als Le nozze di Figaro, Die Zauberflöte en Cosí fan tutte verbouwd door bewerker Hans van der Heide, regisseur Marleen Prins en tekstschrijver Niek Barendsen. Nu beginnen ze aan Rossini met diens Barbier van Sevilla, vertolkt door de zangers Johannette Zomer, Frans Fiselier en Bernard Loonen en actrice Maaike Martens. Ondanks alle vernieuwingen bespelen de blazers historische instrumenten Het NBE gaat op tournee met de Barbier: 7 maart Groningen; 8 maart Enschede; 9 maart Haarlem; 18 maart Arnhem; 19 maart Leeuwaredn; 20, 21 maart Amsterdam; 24 maart Den Haag. Inl.: www.nbe.nl Nederland, Rotterdam, 19-11-2007 Gastenavond van het Nederlands Blazers Ensemble. Diner met tussen de gangen door de opera De Barbier van Sevilla; oorspronkelijk van Rossini en nu bewerkt door het NBE en tekstschrijver Niek Barendsen. Regieadvies: Marleen Prins. Gastspelers: sopraan Johannette Zomer (Rosina), bariton Frans Fiselier (Figaro / Bartolo), tenor Bernard Loonen (Almaviva / Fiorello) en actrice Maaike Martens (Berta). Bart Schneemann, artistiek leider van het NBE, speelt de rol van Basileo, de muziekleraar. Fotografie: Remke Spijkers Spijkers, Remke

Het Nederlands Blazers Ensemble doet wat anders met opera’s dan operagezelschappen. Eerst werden opera’s van Mozart, als Le nozze di Figaro, Die Zauberflöte en Cosí fan tutte verbouwd door bewerker Hans van der Heide, regisseur Marleen Prins en tekstschrijver Niek Barendsen. Nu beginnen ze aan Rossini met diens Barbier van Sevilla, vertolkt door de zangers Johannette Zomer, Frans Fiselier en Bernard Loonen en actrice Maaike Martens. Ondanks alle vernieuwingen bespelen de blazers historische instrumenten

Het NBE gaat op tournee met de Barbier: 7 maart Groningen; 8 maart Enschede; 9 maart Haarlem; 18 maart Arnhem; 19 maart Leeuwaredn; 20, 21 maart Amsterdam; 24 maart Den Haag. Inl.: www.nbe.nl