Het geluk is maakbaar, in Dresden

Het geluk is maakbaar, in Dresden Voor de een is het een ultrakorte kick, voor de ander een levenslange toestand: geluksgevoelens ontwikkelen mensen net zo goed bij het bungee-jumpen als bij het beleven van hun geloof. Volgens de tentoonstelling Glück - welches Glück tenminste. Bij deze expositie in Dresden, vormgegeven door de Afrikaan Meschac Gaba, hoor je betoverende muziek, mag je in een ‘neuronenzaal’ chocolade proeven of over geld en liefde mijmeren. Soms maakt alleen het eerste gezicht gelukkig: zo ziet Patricia Wallers schilderij Buffet er verrukkelijk uit, maar wie beter kijkt ontdekt een dis vol oneetbare spijzen. T/m 2 nov in het Deutsches Hygiene-Museum, Lingnerplatz 21, Dresden. Di-zo 10-18u. Inl 0049-3514846-0 en www.dhmd.de.

Voor de een is het een ultrakorte kick, voor de ander een levenslange toestand: geluksgevoelens ontwikkelen mensen net zo goed bij het bungee-jumpen als bij het beleven van hun geloof. Volgens de tentoonstelling Glück - welches Glück tenminste. Bij deze expositie in Dresden, vormgegeven door de Afrikaan Meschac Gaba, hoor je betoverende muziek, mag je in een ‘neuronenzaal’ chocolade proeven of over geld en liefde mijmeren. Soms maakt alleen het eerste gezicht gelukkig: zo ziet Patricia Wallers schilderij Buffet er verrukkelijk uit, maar wie beter kijkt ontdekt een dis vol oneetbare spijzen.

T/m 2 nov in het Deutsches Hygiene-Museum, Lingnerplatz 21, Dresden. Di-zo 10-18u. Inl 0049-3514846-0 en www.dhmd.de.