Foto's Gerco de Ruyter

Foto's Gerco de Ruyter Gerco de Ruijter (1961) fotografeert landschappen met een camera die aan een vlieger hangt en die hij bestuurt vanaf de grond. Als deelnemer aan het artist-in-residence programma Landing Soon in Yogyakarta, Indonesië, heeft hij landbouwgebieden gefotografeerd, van hogerop in de bergen tot laag richting de zee. Naast zijn vertrouwde werkwijze maakte hij met behulp van een hengel een serie foto’s van kweekveldjes met jonge rijst. Bij een eerste beschouwing ontbreekt in deze foto’s het idee van maat, schaal en perspectief. Vaak wordt pas na een tweede blik duidelijk wat zich binnen het kader afspeelt. T/m 30 mrt bij Heden, Denneweg 14a, Den Haag. Wo-za en de 1ste zo van de maand. Inl: 070-346 5337 & www.heden.nl Ruyter, Gerco de

Gerco de Ruijter (1961) fotografeert landschappen met een camera die aan een vlieger hangt en die hij bestuurt vanaf de grond. Als deelnemer aan het artist-in-residence programma Landing Soon in Yogyakarta, Indonesië, heeft hij landbouwgebieden gefotografeerd, van hogerop in de bergen tot laag richting de zee. Naast zijn vertrouwde werkwijze maakte hij met behulp van een hengel een serie foto’s van kweekveldjes met jonge rijst. Bij een eerste beschouwing ontbreekt in deze foto’s het idee van maat, schaal en perspectief. Vaak wordt pas na een tweede blik duidelijk wat zich binnen het kader afspeelt.

T/m 30 mrt bij Heden, Denneweg 14a, Den Haag. Wo-za en de 1ste zo van de maand. Inl: 070-346 5337 & www.heden.nl