Film van de dag

Scène uit It’s All About Love (Thomas Vinterberg, 2003, DK). scene uit de film 'It's All About Love' (2003, Thomas Vinterberg)
Scène uit It’s All About Love (Thomas Vinterberg, 2003, DK). scene uit de film 'It's All About Love' (2003, Thomas Vinterberg) Onbekend

It’s All About Love. Soms kan succes je ook in de weg zitten. Het gebeurde Thomas Vinterberg, wiens Festen hem overal roem bracht. Zo’n groot succes brengt verwachtingen met zich mee. Iedereen ziet het liefst een tweede Festen. Maar dat is precies wat Vinterberg niet wilde. Zijn derde film, It’s All About Love, moest zelfs een afrekening met de Dogma-regels worden. Hij maakte een gestileerde sf-film waarin hij zijn ideeën over de steeds maar uniformer wordende maatschappij kwijt wilde. Het werd een film die vanwege zijn gekunsteldheid en pretenties op veel weerstand stuitte. De bewonderaars - onder wie ondergetekende - waren veruit in de minderheid. Visueel gezien een veel interessantere film dan Festen, met een dromerige, vreemde sfeer en een breekbaar liefdesverhaal. Is er nog plek voor de liefde in een (letterlijk) ijskoude wereld?(Thomas Vinterberg, 2003, DK), Ned. 2, 23.50-1.35u.André Waardenburg