Eurlings tegen weren oude auto Amsterdam

Den Haag Minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat, CDA) keert zich tegen de plannen van de gemeente Amsterdam om oude auto`s in het centrum te weren. Volgens Eurlings is landelijke regie nodig en moet voorkomen worden dat er lokaal allerlei milieuzones ontstaan. Daarnaast plaatst hij vraagtekens bij de juridische houdbaarheid en handhaafbaarheid. ”Oude auto`s zouden viezer zijn, maar het kan heel goed mogelijk zijn dat een slurp-SUV minder vervuilend is dan een zuinige kleine auto uit 1970”, zei hij gisteren in de Tweede Kamer. Eurlings wil onderzoeken hoe een `lappendeken` van lokale maatregelen kan worden voorkomen. Dit voorjaar zal het kabinet met een standpunt komen. Wethouder Herrema van Amsterdam zegt dat de stad de juridische houdbaarheid van de plannen heeft onderzocht.