En verder: Op komst

En verder: Op komst FOAM Op 13 maart opent de tentoonstelling STASI – Secret Rooms van het Duitse kunstenaarsduo Daniel & Geo Fuchs. In monumentale fotowerken tonen zij de geheime ruimtes die voorheen gebruikt werden door de STASI, de geheime dienst van de voormalige DDR. FOAM, Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam. www.foam.nl Benno Premsela In het Centraal Museum opent op 8 maart de tentoonstelling Benno op de tast, waarin de privécollectie moderne textiele kunst van Benno Premsela (1920-1997) centraal staat. De collectie toont Premsela’s passie voor textiel met kunstwerken die als inspiratie dienden voor zijn eigen werk. Niet eerder werden al deze objecten naast elkaar getoond. De tentoonstelling is tot en met 25 mei te zien in de Stallen van het museum. De collectie bestaat uit 90 werken van 45 kunstenaars. Naast de tentoonstelling in het Centraal Museum is er de tentoonstelling Show Yourself van Premsela’s persoonlijke archief in het Stadsarchief in Amsterdam. Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht: di t/m zo 11-17u.