En verder: Muziek

En verder: Muziek Meesterpianist De Macedonische pianist Simon Trpceski geeft 9 maart 20u15 een recital in de srie ‘Meesterpianisten’ in het Amsterdamse Concertgebouw met muziek van Debussy, Prokofjev en Rachmaninov. Res. 020 6718345 Lucie de Lammermoor De Franse versie van Donizetti’s fameuze coloratuuropera Lucia di Lammermoor wijkt nogal af van het Italiaanse origineel: de tenor, de ware minnaar van Lucie, krijgt veel meer te zingen ten koste van kleinere rolletjes. Ook is er een andere sopraanaria en de stormmuziek ontbreekt in deze versie, die 8 maart 14u klinkt in het Amsterdamse Concertgebouw tijdens de ZaterdagMatinee met Annick Massis in de titelrol. Res. 020 6718345 (live op Radio 4) Brahms, Schubert Philippe Herreweghe dirigeert bij de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen een concert met de Altrapsodie van Johannes Brahms met alt Alice Coote, en de Negende symfonie 'Grote’ van Franz Schubert. 8 maart 21u Vredenburg Leidsche Rijn Utrecht. Res. 030 2314544 Amsterdam, 19-10-2007. BELANGRIJK !!!! in bijschrift vermelden dat het om 'n repetitie gaat!!!!!. Repetitieopnamen van "Lucia di Lammermoor" van Donizetti bij de Nederlandse Opera onder regie van Monique Wagemakers. Mariola Cantarero in de waanzin scene. Foto Leo van Velzen NrcHb.