een weekeinde vol sport

Eredivisie, RTL 7, vrij 20.20 u (live), RTL 4, zat 23.00 u en zon 19.00 u

Een spannend voetbalweekend: Ajax speelt zondag bij PSV. Als de ploeg uit Amsterdam wint, is het verschil met de koploper nog slechts drie punten en ligt de strijd om de landstitel weer open. En wat aan het begin van het seizoen van de zondag nog een Super Sunday maakte, is nu niet meer dan een duel tussen de nummer elf en de nummer vier: AZ-Feyenoord. Nummer drie, NAC Breda, reist morgen af naar Heerenveen. Vanavond live Heracles tegen FC Utrecht.

Schaatsen WK afstanden, vrij 19.00 u, zat 06.45 u (15.30 u) en zon 05.50 u (13.10 u)

Nog één weekend met Mart Smeets en Ria Visser schaatsen kijken en dan zit het seizoen er (zo goed als) op. Vannacht was dag twee van de WK afstanden in Nagano en inmiddels is bekend wie de wereldtitel op de 500 meter (m) en wie op de 3.000 meter (v) heeft gewonnen. Vanavond is de samenvatting, wie de uitslag eerder wil weten: www.knsb.nl. Morgenochtend heel vroeg de 500 meter (v), 1.000 en 10.000 meter (m) en de ploegenachtervolging (v). Zondag: 1.000 meter (v), 1.500 meter (m), 5.000 meter (v) en de ploegenachtervolging (m).

Wielrennen Parijs-Nice, België 1, zon 13.35

Wie verschijnen er zondag aan de start? Er is veel over gezegd, geschreven en geruzied: de wielerwedstrijd Parijs-Nice, die duurt tot en met 16 maart.

Roeien, Vierkamp, zat en zon, Amsterdam

Vijf maanden voor de Spelen stappen de olympische roeiers in de boot voor de officieuze opening van het roeiseizoen op de Amstel. De roeivierkamp, gesponsord door een biermerk, beslaat vier afstanden verspreid over twee dagen, met puntentelling volgens die van een allroundschaatstoernooi. Een grote test voor het olympisch kwalificatietoernooi is de roeivierkamp niet, wel een studentikoos onderonsje van de nationale top en recreatieve roeiers.

Voetbal FA Cup, BBC 1. zat 18.15 u (live) en 23.20 u, zon 14.50 en 18.50 u (live)

Barnsley schakelde in de achtste finales van de FA Cup Liverpool uit. Wie weet kan de ploeg uit de Championship (eerste divisie) morgen tegen Chelsea weer voor een verrassing zorgen. ’s Avonds de samenvatting van de kwartfinale tussen Manchester United en Portsmouth. Zondag eerst Middlesbrough versus Cardiff (Championship), daarna Bristol Rovers (League One) tegen West Brom (Championship).

Atletiek WK indoor, Eurosport, vrij 12.45 en 19.15 uur, zat 19.00 u, zon 16.00 u

Indooratletiek is in dit olympische jaar niet het belangrijkste op de agenda van atleten. Veel grote namen ontbreken dan ook bij de WK indoor in Valencia.

Rugby, BBC 1, zat 14.00, 16.05 uur, BBC 2, zon 15.45 u

De BBC doet rechtstreeks verslag van het zeslandentoernooi rugby. Kijk op bbc.co.uk/sport