Edouard Boubat in Parijs

Edouard Boubat in Parijs BUITENLAND In 1946 begon Edouard Boubat te fotograferen om de horror van vijf jaar oorlog te verwerken. Hij besloot zijn werk aan de overwinning van het leven te wijden. Op een magisch retrospectief in het MEP hangt een zelfportret dat de hele ‘kunst’ van de Franse fotograaf (1923-1999) samenvat: een portret waarop hij zich afbeeldt in de zon, met een open hemd en op zijn hoofd een kroon van veldbloemen – een herderlijk tafereel waarin werkelijkheid en poëzie zich mengen. Wat zijn foto’s ook voorstellen, Boubat heeft altijd een opgetogen blik op het leven. Ook wijdt het MEP een expositie aan het theatrale werk van de Japanse Shoji Ueda. Maison européenne de la photographie, Parijs, t/m 30 mrt, www.mep-fr.org

In 1946 begon Edouard Boubat te fotograferen om de horror van vijf jaar oorlog te verwerken. Hij besloot zijn werk aan de overwinning van het leven te wijden. Op een magisch retrospectief in het MEP hangt een zelfportret dat de hele ‘kunst’ van de Franse fotograaf (1923-1999) samenvat: een portret waarop hij zich afbeeldt in de zon, met een open hemd en op zijn hoofd een kroon van veldbloemen – een herderlijk tafereel waarin werkelijkheid en poëzie zich mengen. Wat zijn foto’s ook voorstellen, Boubat heeft altijd een opgetogen blik op het leven. Ook wijdt het MEP een expositie aan het theatrale werk van de Japanse Shoji Ueda.

Maison européenne de la photographie, Parijs, t/m 30 mrt, www.mep-fr.org