Demonen van Zeng Hao

Demonen van Zeng Hao De krijgers uit de Chinese geschiedenis worden geprezen als helden vanwege de moed waarmee ze eeuwenlang de grenzen van het rijk en de eer van de keizer hebben verdedigd. Hun reputatie is smetteloos. Nog steeds leven ze in het dagelijks bestaan voort als beeldjes van angstaanjagende demonen bij de voordeur, die slechte invloeden en kwade geesten verjagen. Dit fraaie imago haalt de Chinese hedendaagse kunstenaar Zeng Hao volledig onderuit. Zijn schilderijen bij Willem Kerseboom laten krijgers zien die zich als een losbandige meute vermaken in een bordeel. Zeng Hao, Demons van 15 maart t/m 13 april bij Willem Kerseboom Projects, Keizersgracht 488, Amsterdam. Vr en za 12-17u. Inl www.kerseboom.com

De krijgers uit de Chinese geschiedenis worden geprezen als helden vanwege de moed waarmee ze eeuwenlang de grenzen van het rijk en de eer van de keizer hebben verdedigd. Hun reputatie is smetteloos. Nog steeds leven ze in het dagelijks bestaan voort als beeldjes van angstaanjagende demonen bij de voordeur, die slechte invloeden en kwade geesten verjagen. Dit fraaie imago haalt de Chinese hedendaagse kunstenaar Zeng Hao volledig onderuit. Zijn schilderijen bij Willem Kerseboom laten krijgers zien die zich als een losbandige meute vermaken in een bordeel.

Zeng Hao, Demons van 15 maart t/m 13 april bij Willem Kerseboom Projects, Keizersgracht 488, Amsterdam. Vr en za 12-17u. Inl www.kerseboom.com