De mythologie van een nomade

De mythologie van een nomade Berend Hoekstra (1952) is een kunstenaar die, na zijn opleiding aan de academie in Tilburg, in 1983 door Jan Dibbets geïntroduceerd werd bij Ateliers ’63 in Haarlem. Daar koos hij, tegen de heersende sfeer van conceptualisme en non-figuratieve kunst in, steeds meer de weg van de figuratie. Zijn werk houdt het midden tussen een vorm van bezielde mythische beelden en een intuïtieve werkwijze. Hij gebruikt voodoo, Maori tatoeages, rituelen en andere bovennatuurlijke ervaringen in zijn beelden en schilderijen. Vanaf 16 maart zijn in Galerie Willy Schoots beelden en schilderijen te zien. Berend Hoekstra van 16 maart t/m 26 april in Galerie Willy Schoots, Willemstraat 7, Eindhoven. Di-vr 11-18u, za 1-17u

Berend Hoekstra (1952) is een kunstenaar die, na zijn opleiding aan de academie in Tilburg, in 1983 door Jan Dibbets geïntroduceerd werd bij Ateliers ’63 in Haarlem. Daar koos hij, tegen de heersende sfeer van conceptualisme en non-figuratieve kunst in, steeds meer de weg van de figuratie. Zijn werk houdt het midden tussen een vorm van bezielde mythische beelden en een intuïtieve werkwijze. Hij gebruikt voodoo, Maori tatoeages, rituelen en andere bovennatuurlijke ervaringen in zijn beelden en schilderijen. Vanaf 16 maart zijn in Galerie Willy Schoots beelden en schilderijen te zien.

Berend Hoekstra van 16 maart t/m 26 april in Galerie Willy Schoots, Willemstraat 7, Eindhoven. Di-vr 11-18u, za 1-17u