Bitchen? Niet als ze genoeg liefde krijgt

Als reactie op `Bitchen`, de open brief van tv-maker François de Waal gericht aan vrouwen van in de dertig en veertig (nrc.next, 4 maart): Beste mannen van in de dertig en veertig. Mocht jullie vrouwelijke partners de laatste tijd iets te vaak nors kijken, iets te luidruchtig klagen en iets te snel geïrriteerd raken omdat jullie in hun ogen niets goed kunnen doen, dan is de kans groot dat ze aandacht en liefde tekortkomen.

Ja, het zou handiger zijn als die vrouwen dat gedrag ook bij zichzelf zouden herkennen. Maar ja, dat krijg je als je als vrouw bent opgegroeid met de slogan `een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.` In zo`n cultuur kun je vervolgens uiteraard niet met je behoefte aan aandacht en liefde bij je eigen partner aankloppen. Stel je toch eens voor dat je je afhankelijk zou opstellen.

Nee, dan nog liever zeuren dat je partner meer moet doen in het huishouden. Want zij heeft zelf ook geen puf meer om dat te doen. Logisch.

Zij moet regelmatig bevoorraad worden met liefde, aandacht en wat dies meer zij. Dan gaat het allemaal een stuk gemakkelijker.

    • Peter ten Buurenenschede