Antartic Village

Antartic Village Kunstenaar Lucy Orta richtte samen met de Argentijnse kunstenaar Jorge Orta het bureau Studio-Orta op. Sindsdien hebben ze multimediale projecten gerealiseerd – evenementen, workshops, performances – die gekenmerkt worden door sociaal-maatschappelijke thema’s. Zo maakten ze in Museum Boijmans Van Beuningen een installatie die water uit de Westersingel filterde tot drinkwater. Nu heeft dit kunstenaarsduo in Motive Gallery de installatie Antarctic Village - No Borders met fleurige tentjes die moeten benadrukken dat de mens recht heeft op verplaatsing en vrije vestiging over de wereldbol. Lucy + Jorge Orta t/m 29 maart in Motive Gallery, Elandsgracht 10, Amsterdam. Wo t/m za, 13-18u. Inl www.motivegallery.nl

Kunstenaar Lucy Orta richtte samen met de Argentijnse kunstenaar Jorge Orta het bureau Studio-Orta op. Sindsdien hebben ze multimediale projecten gerealiseerd – evenementen, workshops, performances – die gekenmerkt worden door sociaal-maatschappelijke thema’s. Zo maakten ze in Museum Boijmans Van Beuningen een installatie die water uit de Westersingel filterde tot drinkwater. Nu heeft dit kunstenaarsduo in Motive Gallery de installatie Antarctic Village - No Borders met fleurige tentjes die moeten benadrukken dat de mens recht heeft op verplaatsing en vrije vestiging over de wereldbol.

Lucy + Jorge Orta t/m 29 maart in Motive Gallery, Elandsgracht 10, Amsterdam. Wo t/m za, 13-18u. Inl www.motivegallery.nl